Steden Australië


Sydney

Sydney is de oudste stad in australie en is de hoofdstad van de deelstaat Nieuw-Zuis-Wales. Sydney heeft 4.757.083 inwoners. Sydney ligt aan de Tasmanzee . Het gebied rondom de haven werd eerst bewoond door Aboriginals. Later toen James Cook het gebied Botany Bay ontdekte groeide de belangstelling naar dat gebied. Op instructie van de britse overheid werd er een strafkamp gebouwd in 1788 door Arthur Phillip. Ze wouden eerst in botany bay bouwen maar ze vonden dat geen goede plaats. Later kwamen ze aan wal in Sydney Cove. Arthur Phillip noemde de kolonie New Albion maar dat is veranderd naar Sydney. sydney is gesticht in 1788 en daarna is sydney uitgeroeid tot en zowel nationaal als internationaal belangrijke stad voor de economie. in 1822 had de stad winkels, banken, markten en straten.

sydney

Melbourne

Melbourne is de hoofdstad van de australische deelstaal Victoria en is in 1835 gesticht door een groep uit Tasmanie. In 1842 werd het een stad. Het is de grootste stad in Victoria met 4.347.995. Melbourne heeft zijn naam te danken aan de engelese lord Melbourne die in die tijd minister president van Groot-Brittanië was. Hij is geboren in het engelse plaatjes Melbourne In Derbyshire. Van 1901 tot 1927 werd melbourne gebruikt als zetel voor de australische parlement en fedrale regering.

melbourne

Brisbane

Brisbane is een stad in het oosten van Australie. Het is de hoofdstad in de deelstaat Queensland. De stad ligt in het oostsen van Australie. Brisbanne heeft 2.238.294 inwoners . Brisbane was eerst een strafkolonie en de stad is vernoemd naar Sir Thomas Brisbane de toemalige gouverneur van de deelstaat Niew-Zuid-Wales. Toen Queensland in 1859 tot aparte deelstaat was geroepen werd Brisbane de hoofdstad. Tot de tweede wereld oorlog ontwikkelde de stad zich langzaam. Maar in 1982 organiseerde Brisbane de gemenebestspelen en in 1988 vond de wereldtentoonstelling plaats. Vanaf die periode heeft de stad een snelle groei doorgemaakt.

brisbane

Perth

Perth is de hoofdstad van de deelstaat West- Australie. Perth telt 1.599.000 inwoners en het ligt bij de indische oceaan. De stad word erkend als een van de meest leefbare steden ter wereld. De eerste nederzetting werd in 1829 gesticht door kapitein James Stirling.

perth

Adelaide

Adelaide is de hoofdstad van Zuid-Australië. De stad ligt aan de zuidkust van Australie. Adelaide heeft 1.291.666 inwoners. De stad werd gesticht in 1836 en is genoemd naar adelheid van saksenmeiningen de echtgenote van de toen regerende koning Willem IV. Adelaide staat ookwel bekend als city of churches omdat de stad heel veer kerken heeft. En de stad word ook wel 20 minute city genoemd omdat ales vanaf daar makkelijk te bereiken is.

adelaide