Hoofdstad Australië

Canberra is de hoofdstad van Australië ook al is dit niet bij iedereen bekend. Pas in 1908 werd er besloten om Canberra als nieuwe hoofdstad te bouwen. Canberra ligt in het Australisch hoofdstedelijk gebied. Met 381.488 inwoners in 2013 is het de op zes na grootste stad van het land.

Canberra de hoofdstad

In de jaren 1820 kwamen de eerste Europese kolonisten in de streek waar nu Canberra ligt. In 1908 werden er veel discussies gehouden over welke stad de hoofdstad zou worden. Voor een nieuwe stad werd er gekozen om ruzie tussen Sydney en Melbourne te voorkomen daarom ligt Canberra tussen de steden in.

Structuur

Canberra is ontworpen door de Amerikaans architect Walter Burley Griffin. De stad is georganiseerd in wijken, volgens functies en kenmerken. Daarom is het mogelijk om een baan, universiteit, winkelcentrum en het bedrijfsleven, en industriële onderscheiden. Alles is rond het meer burley Griffin gebouwd. Ten zuiden van het meer is meer de administratieve zone met het parlement als centraal punt. Het parlementsgebouw is op een grote rotonde op een heuvel gebouwd. Verder zijn er nog stedelijke gebieden waar wijken pleinen zijn, alles is verdeeld in zeven districten. Die districten zijn weer verdeeld in kleine voorsteden en hebben allemaal hun eigen plaats. De meeste wijken hebben hun eigen lokale winkel, scholen en andere voorzieningen.

hoofdstad australie

Structuur

Canberra is ontworpen door de Amerikaans architect Walter Burley Griffin. De stad is georganiseerd in wijken, volgens functies en kenmerken. Daarom is het mogelijk om een baan, universiteit, winkelcentrum en het bedrijfsleven, en industriële onderscheiden. Alles is rond het meer Burley Griffin gebouwd. Ten zuiden van het meer is meer het administratieve zone met het parlement als centraal punt. Het parlementsgebouw is op een grote rotonde op een heuvel gebouwd. Verder zijn er nog stedelijke gebieden waar wijken pleinen zijn, alles is verdeeld in zeven districten. Die districten zijn weer verdeeld in kleine voorsteden en hebben allemaal hun eigen plaats. De meeste wijken hebben hun eigen lokale winkel, scholen en andere voorzieningen.

Bezienswaardigheden

Ondanks dat Canberra een relatief kleine stad is, kent het een aantal bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Zoals het National Archives of Australia, Telstra Tower, Australian National Botanic Gardens op Black Mountain, National Zoo and Aquarium op Scrivener Dam, National Science en Technology Centre.

Weer

Canberra heeft een relatief droog zeeklimaat met vier verschillende seizoenen. Canberra heeft afwisselend warme, droge zomers en koude, bewolkte winters met af en toe sneeuw. Het maximaal gemeten temperatuur is 42,4 ° C op 1 februari 1968 en het laagste was -10 ° C in jullie 1971. Januari is daar de warmste maand van het jaar met gemiddeld 27,7 ° C. De koudste maand is juli met een gemiddelde temperatuur van max. 11,2 ° C en min. -0,2 ° C. Regen komt vaak voor in de lente en de zomer met een jaarlijkse neerslag van 692 mm en 108 regenachtige dagen per jaar.